Danservaring en opleiding

Reeds eind jaren tachtig dansten we op de originele zoukmuziek, toen vooral gekend door de muziek van de groep Kassav, een topband uit de Franse Antillen, die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de kizombamuziek in Angola. Verder haalden wij toen ook ons hartje op aan salsa, merengue, bachata en soukous. Door professionele en familiale verplichtingen stond het dansen nadien geruime tijd op een laag pitje.

Dertien geleden echter namen wij de draad weer op, eerst met salsa (Cubana en LA stijl), vervolgens ook met tango en zouk. Vier jaar geleden kwamen wij voor het eerst in contact met kizomba en dit op een buitenlands salsacongres. We verloren gelijk ons hart aan deze heel aangename dans die voor ons de uiteindelijke vermenging was van de muziek waar we reeds lang van hielden en van de bewegingen die wij maar al te graag goed onder de knie wilden krijgen.

Begin 2012  begonnen de uiteindelijke voorbereidingen om deze liefde voor de dans en de muziek ook door te kunnen geven aan andere dansers:  heel regelmatig namen wij deel aan congressen, bootcamps en workshops in binnen- en buitenland bij de bekendste dansers uit de kizombawereld. Wij volgden verschillende teachersopleidingen, onder andere bij Iris de Brito, de 'grande dame' van de kizomba in London (SAL mei 2012), en Mestre Petchu in Lissabon (januari en april 2013), eveneens een gevestigde naam in de kizombawereld.  Ook Ricardo en Paula van AfroLatin Connection in Porto deelden hun passie voor het lesgeven met ons tijdens hun derde Teachers Training to Kizomba level 1 ( eind okt 2013) en level 2 (februari 2014).  Verder staan op regelmatige basis bijscholingen, congressen en festivals in binnen- en buitenland op het programma om onze leerlingen goed gevarieerde en gestructureerde lessen te kunen aanbieden.

Onze stijl van lesgeven? Wij leren een hele reeks basisfiguren aan en talrijke variaties daarop die je gemakkelijk kunt combineren. We reiken jullie vooral korte figuren aan die 'compatibel' zijn met elke stijl en geven jullie allerlei tips om die op een muzikale manier aan elkaar te 'breien'. Ons doel is eveneens om jullie klaar te stomen voor de dansvloer door ook de beginselen van de social dancing bij te brengen.