Feeling Good

Niet zozeer wat er in ons leven gebeurt bepaalt ons geluk, wel de manier waarop wij naar de dingen kijken, de manier waarop wij op die gebeurtenissen reageren. Zelfs als het leven niet verloopt zoalas je dat zelf zou willen en je eens flink dooreen geschud wordt dan nog is het mogelijk om vrij snel in die 'donkere nacht' het licht aan het eind van de tunnel te zien, de zon die achter de wolken schuilt. Je ervan bewust zijn dat wat er nu met je gebeurt op dit eigenste moment niet het einde hoeft te zijn maar het begin van iets heel nieuws...dat je elke dag 'groeit' door wat er in je leven gebeurt, zowel goed als minder goed...Dat je er uiteindelijk sterker uitkomt ook al lijkt het dat je op dit moment aan het wegzinken bent. Vertrouwen dat alles uiteindelijk goed komt, en zelfs beter dan we hopen, helpt ons al een hele stap vooruit. Vertrouwen dat 'verandering' positief is, dat alles en iedereen in dit universum constant in verandering is en dat 'stagnatie' (in welke situatie ook) alleen maar achteruitgang betekent.

Onze geest gaat maar al te vaak met ons op de loop waardoor wij de dingen in ons leven veelal door een donkere bril bekijken. Onze gedachten bepalen hoe wij ons voelen. Emoties zetten zich vast in ons lichaam. Veel ziektes ontstaan door stressgerelateerde problemen. Stress kan van allerlei aard zijn. Emotionele stress door de te hoge verwachtingen die we in onszelf, in anderen  of in het leven stellen, kan leiden tot relatie- , financiële problemen of burn out. Bewust worden van de manier hoe we in het leven staan en hoe onze gedachten ons geluksgevoel bepalen is een eerste vereiste om er iets aan te kunnen doen. Hiervoor bestaan tal van technieken die we door regelmatige praktijk een plaats in ons leven kunnen geven, zelfs kleine dingetjes die we in ons dagelijks leven kunnen toepassen.

Omdat wijzelf sterk ervaren dat regelmatig mediteren een weldoend effect heeft op 'body en mind', willen wij jou tips geven en -indien gewenst- begeleiden. We organiseren ook nu en dan meditatie-avonden, al dan niet bgeleid met muziek en yoga. Nieuwe data worden binnenkort gepubliceerd.