Kizomba

 

Kizomba is een Angolese dans die ontstaan is in de 80er jaren van vorige eeuw. Kizomba wordt gedanst op muziek die een fusie is van de locale Angolese semba met de traditionele zouk die overgewaaid is vanuit de Franse Antillen. Het is een sensuele dans die momenteel in Europa maar ook reeds wereldwijd haar opgang maakt en dit omdat het een dans is die voor iedereen toegankelijk is. Je hebt er geen bijzondere fysieke conditie voor nodig. Om alle twijfel uit te sluiten: kizomba is geen zumba (soort workout dans op Latijns-Amerikaanse muziek).

Kizomba kan dus echt op alle leeftijden aangeleerd worden. Het is een rustige dans vooral opgebouwd uit passos (stapjes) en passadas (figuren die 'op de grond worden geschreven' met je voeten). De muziek wordt vooral in het Portugees gezongen, maar er bestaat ook al veel Engelstalige muziek. De dans wordt in koppels gedanst en heeft voor een buitenstaander wat weg van Argentijnse tango (op het eerste zicht). Het is echter veel eenvoudiger om aan te leren waardoor je ook veel sneller van de dans kunt genieten!

Wij organiseren danslessen in Antwerpen en geven workshops in Brugge en op andere plaatsen maar bieden ook aan bedrijven en verenigingen de mogelijkheid ons in te huren om hun feest op te luisteren met een workshop / initiatie kizomba. Wil je eens iets heel nieuws aanbieden aan je leden of klanten? Dan is dit de ideale formule!

Of wil jij op je huwelijksdag samen met je liefste schitteren op de dansvloer door eens een heel andere openingsdans te doen? Dan bieden wij jullie privélessen aan zodat jij je in alle rust kunt voorbereiden op die prachtige dag! Contacteer ons vrijblijvend voor alle info! Wij bieden jou een formule aan op maat!